Jaarprogramma

8 januari  Nieuwjaarsreceptie

                       Het jaar 2019 ligt alweer achter ons. Wat heeft het ons gebracht? De mooie, de onvergetelijke en de verdrietige momenten heeft ieder op zijn eigen wijze beleefd. Nu gaan we vol verwachting het jaar 2020 in. Laten we daar samen een toast op uitbrengen en elkaar een gezond, gelukkig en goed gilde jaar toe wensen.
KVG Naaldwijk
KVG Naaldwijk is een vereniging van een groep enthousiaste vrouwen, die informatieve en gezellige avonden, activiteiten en uitstapjes organiseert. De vereniging bestaat al meer dan 65 jaar en heeft ca. 185 leden.
2014  Webdesign José Bruinen
Home Bestuur Programma Nieuwsbrief Reiscomité Activiteiten Contact Foto's
.

19 februari  Jaarvergadering

De jaarvergadering vormt altijd een belangrijke afsluiting van het Gildejaar. Het jaarverslag wordt voorgelezen en hiermee kijken we terug op alle ledenavonden en activiteiten die we dat jaar met elkaar hebben beleefd. De financiën spelen een belangrijke rol voor het programma dat wij u kunnen bieden. De penningmeester geeft inzage in de inkomsten en uitgaven van onze vereniging. De vrijwilligsters worden bedankt voor hun belangrijke werk, dat zij voor ons doen. Wisseling van bestuursleden is een onderdeel van de jaarvergadering. Dit jaar gaan we afscheid nemen van een aantal bestuursleden. Voor Els Hoogkamer, Annemarie Koene en Lida Heskes is de tijd gekomen om hun taken aan een ander over te dragen. Wij hopen van harte weer nieuwe enthousiaste kandidaten aan u te kunnen voorstellen, want het bestuur gaat door om interessante en leuke programma’s voor u te maken. Na de pauze besteden we aandacht aan de aftredende bestuursleden en organiseren we een gezellige quiz. Door de dialoog kom je in gesprek.

18 Maart  Amsterdam Dakar Challenge

Deze rally werd voor het eerst gehouden in 2004. Met een oude auto wordt er 7000 km afgelegd door 8 landen. Zij doorkruisen de Sahara en tijdens de tocht moeten de deelnemers zichzelf zien te redden. Een avontuur waarbij je uit je comfortzone moet gaan en dat allemaal ten behoeve van een goed doel. De dames Agnes van den Berg en Lenny Dijkshoorn hebben dit aangedurfd en komen vanavond met ondersteuning van beelden over deze spannende reis vertellen.   Het leven is net ganzenbord; je kunt steeds opnieuw beginnen, behalve als je in de put blijft zitten.

15 April    Kirsten Benschop met

“DIE IK BEN”

Kirsten duikt met de nodige (zelf)spot in het gangenstelsel van ons brein. Waarom doen we wat we doen en zeggen we wat we zeggen? Waarom vinden we het moeilijk om eerlijk en oprecht te zijn? Waarom doen we ons voor als iemand die we misschien helemaal niet zijn?  ‘Die Ik Ben’ rekent af met dromen over morgen en mijmeren over gisteren. Want is het leven niet eenvoudiger als je de realiteit zoals die zich aandient, accepteert zoals die is? “Die Ik Ben’ gaat over het ‘dikke ik tijdperk’ waarin geluk een doel op zich lijkt te zijn geworden.   Kortom, een inspirerende avond!     Wie ben ik om aan mezelf te twijfelen! 

13 mei   De meidenkist

Deze avond wordt verzorgd door de heer Cees Prinsen uit Brabant. Al op jonge leeftijd interesseerde Cees zich in voorwerpen en verhalen uit het verleden. Hij raakte geïnspireerd door de verhalen van zijn oma en omdat er bij haar op zolder veel antiek te vinden was.  Daarom brengt hij een meidenkist mee met boordevol spullen uit de tijd van toen van antieke kleding tot .........   Cees vertelt over de spullen uit zijn kist met anekdotes en wetenswaardigheden. De meidenkist is een spiegel uit het verleden. Dit belooft een gezellige avond te worden, als afsluiter voor de vakantie. U bent van harte welkom. Nostalgie is ook niet meer wat het geweest is.  

16 september   7e Ven

Deze eerste avond na de zomerstop hebben wij voor u een cabaretgroep uitgenodigd van 7 vriendinnen, genaamd 7eVen. Zij schrijven bijna alle nummers zelf en begeleiden zichzelf voornamelijk met de piano. Zij brengen gevoelige en grappige liedjes en spelen sketches. De meeste onderwerpen zijn typisch “vrouwenonderwerpen”, zoals mannen, (klein)kinderen, ons lichaam in verval, liefde, dood…..   Maar het wordt vast weer een gezellige avond, U bent van harte welkom. Licht uit. zelfspot aan  

14 oktober Spelletjesavond

Een ongedwongen en gezellige avond met voor ieder wat wils. Er staan diverse spellen tot uw beschikking, maar als u alleen wilt kijken of praten is dat natuurlijk ook prima. Het gaat er om dat ieder het naar haar zin heeft en dat zal ongetwijfeld weer lukken. De jaarlijkse loterij komt ook aan de orde. Er zijn mooie prijzen te winnen en tegelijkertijd steunt u een goed doel. Dit doel wordt nog nader bepaald, maar u krijgt een uiteenzetting door de persoon die dit doel vertegenwoordigt. Kom gezellig naar Hof van Heden en geniet van deze gemoedelijke avond. Op een oud Hollandse spelletjesavond is het dikwijls een grote sjoelboel

        18 november  Zijn zij nou gek of zijn wij het?

Ruslanddeskundige Marie-Thérèse ter Haar leeft en werkt de ene helft van het jaar in Rusland en de andere helft in Nederland. Vanavond gaat zij in op de actuele gebeurtenissen van Rusland. Daarbij neemt ze de Westerse berichtgeving onder de loep. In Rusland zijn de media dikwijls propagandistisch en bevooroordeeld, maar hoe zit dat eigenlijk bij ons? Ook onze media blijken vaak bevooroordeelder te zijn dan we geneigd zijn te denken.  Wij kennen Marie-Thérèse als een goed verteller en verheugen ons op haar komst.   Als niet alles gaat volgens plan is het geven en nemen soms meer dan een leven geven kan.  

16 december Kerstavond

Voor onze jaarlijkse kerstviering hebben wij wederom de familie van Aperen, de familiegroep Jun, voor u uitgenodigd. Zij zullen op hun eigen wijze hun mooie Keltische muziek ten gehore brengen, hun zelfgemaakte en bewerkte liederen. Tevens zullen zij uitleg geven van de liederen die zij zullen zingen. De familie groep Jun bestaat uit zeven leden en heeft bij het vorige optreden ons toen een mooie sfeervolle avond bezorgd waar iedereen van genoten heeft. Kerstmis is liefde in een wereld van vrede!
22 januari  Zoete koek Onze taal is doorspekt met spreekwoorden en gezegden, vaak puur Nederlandse uitdrukkingen en heel vaak gaan ze over...eten. De allernieuwste conference van Jos Thomasse is er op gebaseerd en al is 'Zoete Koek' niet altijd wat het lijkt te zijn, er kan heel smakelijk om gelachen worden. Zoete koek neem ik altijd met een korreltje zout. Loesje
                                     Geniet, dans, schitter en straal                                       kies er niet eentje maar doe het dit jaar  allemaal.  
Programma